Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede arama-kurtarma çalışması yürüten Buca Belediyesi, deprem bölgelerine gönderdiği 6 aşçı, 4 teknik personel, 1 sağlık personeli, 2 şoför, 1 kepçe operatörü ve 16 operasyon personeliyle hem kurtarma ekiplerine hem de depremzedelere sıcak yemek ulaştırıyor.

Hatay Hassa’da 5 bin kişilik mobil mutfak kuran Buca Belediyesi, depremzedelere mutfak tırıyla sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 öğün yemek dağıtıyor. 

BUCAKUT SAHADA

Belediyenin arama kurtarma ekibi BUCAKUT da 36 personel, 4 tam teçhizatlı arama-kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansı ile Osmaniye’nin ardından Adıyaman’da çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın çağrısıyla, depremzedelere ihtiyaç malzemesi bağışlamak isteyen yurttaşlar, belediyenin yardım toplama merkezlerine akın ediyor. Gelen yardımlar belediye çalışanları ve gönüllülerin yardımıyla ayrıştırılıp paketlenirken, şimdiye dek toplam 18 TIR afet bölgesine sevk edildi. Başkan Kılıç, afet bölgesi için ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Tüm ekip ve ekipmanlarımızla vatandaşlarımız için mücadele vereceğiz. Bu üzücü günlerde onların yanında olmak ve bir nebze olsun vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.