Sendikalar İstanbul’da İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Vali Ali Yerlikaya ile yaptıkları görüşme sonrası açıklama yaptı. Buna göre 1 Mayıs'ta Taksim’de kurum temsilcilerinin katılımıı ile bir temsili bir kutlama gerçekleştirilecek.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İlhan Yiğit, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştü. MA'da yer alan habere göre Valilik makamında gerçekleştirilen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ İŞÇİ VE EMEKÇİLERLE BİRLİKTE"

Görüşme sonrası Valilik önünde açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ı pandemi koşullarında karşıladıklarını ifade ederek, 1 Mayıs’ın işçi sınıfının uluslararası dayanışma ve birlik günü olduğunu söyledi. Çerkezoğlu, her yıl işçiler ve emekçiler olarak 1 Mayıs’ta talep ve hedeflerini en yaygın kitlesel biçimlerde, dünyanın dört bir yanındaki işçi ve emekçilerle birlikte dile getirdiklerini belirterek, kutlamalarda hedef, talep ve gelecek dünya düşlerini ifade ettiklerinin altını çizdi.

TAKSİM’DE TEMSİLİ KUTLAMA OLACAK

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tüm Türkiye’deki 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çerkezoğlu, bugün de İstanbul’daki etkinlikler konusunda İstanbul Valisi ile görüştüklerini kaydetti. Kutlamaların zaten hafta başından itibaren işyerlerinde başladığına işaret eden Çerkezoğlu, “İstanbul’da da 30 Nisan Cuma günü saat 11.00’da her yıl olduğu gibi Taksim’de Kazancı Yokuşu’nda olacağız. 1977 1 Mayıs’ında yitirdiğimiz arkadaşlarımızı anacağız. Arkasından da Şişhane ve Kadıköy’de anmalarımızı gerçekleştireceğiz. Yine bütün Türkiye’de bütün işyerlerinde ve alanlarda işyerlerinde kutlamalar devam edecek. İstanbul’daki kutlamayı DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak birlikte organize ediyoruz. 1 Mayıs günü de kurumlarımızın temsilcilerinin yer aldığı bir biçimde 1 Mayıs çelengimizi anıta bırakacağız ve bildirimizi okuyacağız. Pandemi koşullarına uygun olarak Taksim’de tek yürek olarak buluşacağız. Bu yılki sloganımız ‘Umut yan yana’.  Bu sloganla yaşadığımız pandemi sürecinin yarattığı ağır toplumsal tahribata karşı işçiler ve emekçiler olarak taleplerimizi dile getireceğiz. Ve umudu birlikte büyütme çağrısı yapacağız” diye konuştu.