YEREL

Bozkurt Belediyesi'nin 'Yenilenebilir Enerji Festivali' devam ediyor

Bozkurt Belediyesi tarafından Ecogreen Enerji sponsorluğunda ikincisi düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Festivali” devam ediyor.

Abone Ol

Bozkurt’ta “Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali”nin ikinci günü geride kaldı. Festivalin ikinci gününde “Yenilenebilir Güneş Enerjisi” paneli düzenlendi.  Panelde, güneş enerjisi ile tarımsal modeli hakkında konuşan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Biz her zaman Bozkurt Belediyesi olarak üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Tarımsal sulamada artan maliyetler sonrasında zor bir dönem geçiren üreticilerimize, güneş enerji sistemlerini kurmaları adına proje desteği ve arazi tahsisi desteğinde bulunuyoruz. Biz biliyoruz ki üretmeye ihtiyacımız var bizler eğer üretemezsek tükeneceğiz” dedi.

Panelin ardından ‘En İyi Dolama ve Cızlama Yarışması’ yapıldı. Yarışmaya ilişkin Başkan Çelik, “Kültür ve sanat festivali kapsamında kültürümüze ait olan yöresel lezzetlerimiz hakkında bir yarışma yapmak istedik, dolama ve cızlama Bozkurt’umuzun en önemli lezzetlerindendir. Ben yarışmamıza katılan tüm Bozkurtlu emekçi kadınlarımızı tebrik ediyor, katılımları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Festival kapsamında düzenlenen konserlerde yer alan Bozkurtlu sanatçı ve gruplar ise katılımcıların beğenisini topladı. Çelik, “Biz festivalimizin organizasyonunu yaparken ‘Neden festivalin bir gününü kendi kültürümüze kendi sanatçılarımıza ayırmıyoruz’ diyerek planlamasını yaptık. Ben festivalimize katılarak bizlere güzel dakikalar yaşatan Bozkurt’tan Sesler Koromuza, Bozkurt Öğretmen Müzik Grubumuza ve Sayın Hurşit Türkay’a teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çelik ve Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, festivalde Bozkurt Öğretmen Müzik Grubu ile sahneye çıkarak “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını seslendirdi.