Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Deprem bölgelerindeki ziyaretlerini sürdüren Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve beraberindeki sendika yöneticileri, Hatay'da depremzedeler ile bir araya geldi. Samandağ'da depremzedeleri ziyaret eden heyet, Defne ilçesi Sevgi Parkı'ndaki dayanışma gönüllülerine destekte bulundu.

SORUNLAR 25 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Ziyarette konuşan Bozgeyik, halk, sağlıkçılar ve dayanışma gönüllüleri ile görüştüklerini, arama-kurtarma faaliyetleri başta olmak üzere, sağlık hizmetleri, kamusal hizmetlerin yürütülmesi, halkın barınma, çadır, hijyen ve su ihtiyaçları gibi sorunların 25 gündür devam ettiğini gördüklerini söyledi.  

BASKI SÜRECİ

Halkın acılarının en aza indirilmesi ve dayanışmayı geliştirmek isteyen toplumsal kesimlerin, OHAL'den bu yana baskı süreci ile karşı karşıya olduklarını belirten Bozgeyik, gönüllülelerin Sevgi Parkı'ndan kaldırılmak istenmesini hatırlattı. AFAD'ı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile alanda olmayan, kamusal hizmet götüremeyen devletin, tek adam rejiminin uygulamış olduğu otoriter politikalar ile gönüllülerin hizmetlerini engellemeye çalıştığını ifade eden Bozgeyik, amaçlarının devletin görevlerini yerine getirmesi olduğunu kaydetti. Bozgeyik, “Yürümeyen bir hizmet olduğu için buralardayız" dedi.

'GÖÇE TEŞVİKTEN VAZGEÇİLSİN'

Bu hizmetlerin Samandağ ve Antakya'da bilerek geciktirildiğini ifade eden Bozgeyik, ayrımcı politikaların geliştiğini gördüklerini söyledi. Kentin demografik yapısının değiştirilmesi için halkın başka illere göçe teşvik edilmesine yönelikte adımlar olduğunu belirten Bozgeyik, "Sağlık hizmetleri, barınma hizmetleri, konteynır kentlerinin geciktirilmesinin temel nedeni de bu kentleri boşaltma, insanları göçe teşvik etme politikasından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. O açıdan bir an önce yaşanılabilir, temiz suya erişilebilir, sağlık hizmetlerinin, kamu hizmetlerinin yürütülebildiği güvenli, barınma merkezlerinin acilen oluşturulması gerekiyor. 25 gündür deprem alanında olmayan Kızılay'ın bugünlerde çeşitli merkezler oluşturarak yardım yapmaya çalıştığını gördük" dedi.