Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler, Borsa İstanbul’da da dalgalanmalara neden oldu. BIST100 ve BIST30 endekslerinde günlük kayıpların yüzde 5’i aşması nedeniyle saat 10:12:01 ve 10:42:31'de işlemler geçici olarak durduruldu.  Ancak, işlemlerin yeniden başlamasının ardından kayıplar hız kesmedi. 

BIST100 endeksinde günlük kayıp yüzde 7’yi aştı. Böylece haftalık kayıp yüzde 11,19 oldu. Birçok şirketin hisseleri düşüş kaydederken çimento firmalarının hisselerindeki yükseliş vatandaşların tepkisini çekti. Dün Borsa İstanbul’da iki kez işlemler durdurulurken bugün de art arda iki kez devre kesici uygulandı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirime göre, bugün Pay Piyasası ile VİOP pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemler durduruldu. Borsa İstanbul’un tatil edildiğine ilişkin açıklamada şöyle denildi:

“Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir.”