Borsa İstanbul (BİST) pay piyasasında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma, ikinci dalga operasyonla genişletildi. İstanbul ve Van'da düzenlenen operasyonda, aralarında Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim AŞ (PAMEL) hisselerine yönelik manipülasyon şüphelilerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma," "Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçları inceleniyor.

PAMEL Hisselerine Yönelik Yeni Tespit

Başsavcılığın açıklamasına göre, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) sunduğu yeni bir raporla PAMEL hisse senetlerine yönelik manipülasyon tespit edildi ve bu başvuru üzerine ikinci operasyon dalgası başlatıldı.

İstanbul ve Van'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda A.K, B.Ç, E.Y, E.Ö.K, E.B, H.G, İ.K.B, K.B, K.D, K.İ.B. ve S.D isimli 11 şüpheli gözaltına alındı. Tespit edilen adreslerde arama ve el koyma işlemleri de uygulandı.

İlk Operasyonda 13 Tutuklama Yapılmıştı

Soruşturmanın ilk aşaması, 16 Eylül'de Investco Holding yetkilileri hakkında "Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet" suçundan elde edilen gelirleri aklama şüphesiyle başlatılmıştı.

  • İlk operasyonda 14 şüpheli gözaltına alınmış, ardından 5 şüpheli daha yakalanarak toplam şüpheli sayısı 19'a yükselmişti.

  • Bu şüphelilerden 13'ü tutuklanmış, 6'sı hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Başsavcılık, soruşturmanın tüm yönleriyle, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve SPK raporları doğrultusunda titizlikle ve çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.