Bornova Belediyesi, İzmir'i düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını birbirinden özel etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Söyleşiden, sergiye, kortejden konsere kadar hazırlanan pek çok aktivite ile Bornovalılar, 100. yıl coşkusunu doyasıya yaşayacak.

8 Eylül akşamı Bornovalılar, Fener Alayı'nda bir araya gelecek. 20.22’de başlayacak olan kortej geçişi, Bornova – Bayraklı sınırından Mustafa Kemal Caddesi boyunca devam edecek. Bornova’yı kırmızı beyaza boyayacak kortej, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Gecenin finali ise Türk alternatif rock ve caz müziğinin önde gelen sanatçılarından Ceylan Ertem ile yapılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda hayranları ile bir araya gelecek sanatçı Bornovalılar'a unutulmaz bir gece yaşatacak.

RESMİ TÖRENLER BELKAHVE’DE

Etkinlikler, 9 Eylül sabahı 10.00’da Şehitliğe çelenk konulmasının ardından Kurtuluş Savaşı’nın sembol alanlarından olan Belkahve’de devam edecek. Ata Anı Evi önünde 10.30’da başlayacak kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı’nın önündeki bağımsızlık meşalesi yakılacak. Halk Oyunları gösterileri yapılacak, Ufuk Şengüler piyano resitali verecek.

BORNOVA MARŞI VE TANGOSU, BORNOVA BELEDİYESİ’NE EMANET

Kurtuluş ruhunun yaşatılacağı etkinliklerde anlamlı bir tören de gerçekleşecek. Ünlü Türk Sanat Müziği bestecilerinden merhum Mehmet Reşat Aysu’nun yazdığı Bornova Tangosu ve Marşı, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a emanet edilecek. Reşat Aysu’nun oğlu Yalvaç Aysu eserin telif haklarını Bornova Belediyesi'ne verecek.

BAŞKAN İDUĞ’DAN DAVET

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ü coşku içinde kutlayacaklarını söyleyerek, “100. Yıl coşkusunu hep beraber yaşayacağız. Tüm Bornovalıları ellerinde Ayyıldızlı Bayraklarla kurtuluş coşkumuza ortak olmaya bekliyoruz” diye konuştu.