İstanbul Kadıköy'de dün hasta ve infazları yakılan tutukluların ailelerinin düzenlediği adalet nöbetinde polis, HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

'ADAM AZ BİLE YAPMIŞ'
Olayla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Twitter hesabındaki paylaşımında küfürlü bir ifade kullandı.

Özcan, HDP'yi de etiketleyerek "Şimdi Fox haberi izliyorum. Bir komiser HDP İl Başkanı'na tokat atmış. Adam az bile yapmış. Polisi itmek nedir? HDP İl Başkanı olman sana ayrıcalık mı sağlıyor… Terörü lanetlemediğiniz her gün benim size hep bir sözüm olacak. PKK'nın sözcüleri, bu arada kına geldi mi?" dedi.

Özcan bir diğer paylaşımında, “Kardeşim; Halep oradaysa arşın burada.Kimsenin Polisimizi aşağılamaya çalışmasına izin vermeyiz. Tokadı yiyen o gavat HDP İl başkanı savundukları o terörist örgütün kaç askeri ve polisi hain tuzakla şehit düşürdüğünü hiç düşündü mü? Türk Polisi Türk Milletinin polisidir” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN UZAKLAŞTIRILINCA HDP'YE KINA GÖNDERMİŞTİ
Eylül ayında CHP Yüksek Disiplin Kurulunca (YDK) hakkında "partiden bir yıl geçici çıkarma" cezası verilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden ihraç edilmesine HDP’lilerin sevindiğini öne sürerek HDP’ye kına göndermişti.

Sık sık göçmen karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen ve belediye hizmetlerinde ayrımcı uygulamalar hayata geçiren Tanju Özcan, CHP Merkez Yönetim Kurulu kararı ile kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.