halktv.com.tr'de yer alan haberin detayları tüyler ürpertti.  17 Ağustos 1999 depreminde Meclis araştırması raporuna göre 18 bin 373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Çok sayıda çocuk ise kayboldu. Kimisi depremden sağ kurtuldu. Ancak hayatta olan ailesiyle bir daha kavuşamadı. Kimisi ise ailesi yaşamını yitirince ortada kaldı. Bir anda deprem nedeniyle kimsesiz kalan çocukların bazılarının organ mafyası tarafından kaçırıldığı, bazılarının ise ‘Birileri tarafından evlat edinildiği’ ileri sürüldü.

Yakınlar sosyal medyada aranıyor
17 Ağustos depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye çok daha büyük bir deprem ile karşı karşıya kaldı. Bu deprem en az 10 ili etkiledi. Hastaneler yaralılarla dolup taştı. Bazı çocuklar aileleri yanlarında olmadan hastanelerde yakınlarının gelmesini bekliyor. Konuya ilişkin sosyal medyada çok sayıda çocuk fotoğrafı paylaşılarak çocukların hayatta olup olmadığı bilinmeyen aileleri aranıyor.

Süleyman bebek kayıp
Tüm bu süreç böyle ilerlerken bir yardım isteği de Hatay Barosu’na kayıtlı avukat Tuncay Alparslan’ın ailesinden geldi. Alparslan’ın bebeği Süleyman enkazdan kurtarıldıktan sonra iddiaya göre yabancı birine teslim edildi. Tüm Hatay Süleyman bebeği arıyor. Ayrıca Adana Şehir Hastanesi’nden de 5 ayrı çocuğun fotoğrafı gazeteciler tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Bu çocukların yakınlarını bekledikleri belirtildi.