Boğaziçi akademisyenleri, direnişin 306’ncı, nöbetin 205’inci gününde akademisyenler bir kez daha “Kayyumluk” binasına sırtlarını döndü. Akademisyenler nöbetlerinin 205. gününde de “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

PROTESTOLAR 300 GÜNDEN FAZLADIR DEVAM EDİYOR

Öğrenciler ve akademisyenler de tepkilerini sürdürmeye devam etti. Melih Bulu ile başlayan protestolar bugün 306'ıncı gününde de kampüs içinde devam etti. Öğrenciler, mezunlar, aileler ve akademisyenler; pankart, döviz ve sloganlarla protestolarını sürdürdü, rektörlük binası önünde toplanıldı.

“TÜM TAHRİBATLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Burada açıklama yapan akademisyenler şöyle dedi:

“Atanmış rektörlerin baskıcı ve merkeziyetçi uygulamalarla kurumumuz ve bileşenlerine verdikleri tüm tahribatların takipçisiyiz. Demokratik, özgür ve özerk üniversite mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Üniversitemizin bilimsel, çoğulcu, katılımcı, özgürleştirici değerlerini korumaya ve geliştirmeye kararlıyız. Direnişimizin 306'ıncı gününde de kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz.”

REKTÖRLÜK BİNASI ÖNÜNDE BİR ARAYA GELDİLER

Rektörlük binasına arkalarını dönerek gerçekleştirilen alkışlı protestonun ardından öğrenciler de bir basın açıklaması yaparak şu ifadeleri kullandı:

* Üniversitelere sahip çıkmayı bilmeyenler, kendi öğrencilerini düşmanlaştıranlar, bilimsel üretimden bir haber olanlar sadece Boğaziçi Üniversitesi'ne değil, hiçbir üniversiteye rektör olamazlar. Bugün Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılanların üniversiteye ne kadar zarar verdiğini ve vereceğini sağır sultan bile biliyor.

* Taleplerimizi haykırmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Tutuklu yargılanan ve eğitim hakları engellenen sıra arkadaşlarımız Berke ve Ferit derhal serbest bırakılsın. Başta Naci İnci olmak üzere kayyum kadro ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin. Hukuksuzca yargılanan tüm arkadaşlarımızın dava süreçleri sona erdirilsin.

* Üniversite rektörleri, üniversitenin tüm bileşenlerinin dahil olduğu bir seçimle belirlensin. Kampüsümüzü abluka altına alan polis okulu terk etsin. Dersleri iptal edilen tüm hocalarımızın görevlerine iade edilsin ve sözleşmeleri derhal yenilensin.