Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı "Erkek ve Kız Yurtları Açılış Töreni" nedeniyle bugün en hareketli ve kısıtlı günlerinden birini yaşadı. Üniversite yönetimi tarafından dün akşam saatlerinde yapılan duyuruyla, 13 Şubat Cuma günü Güney Kampüs’te eğitimin ve idari çalışmaların tamamen çevrimiçi (uzaktan) yürütüleceği açıklandı. Karar doğrultusunda, törende görevli personel ve kız yurdunda kalan öğrenciler dışında hiç kimsenin kampüse girişine izin verilmedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren kampüs çevresi çevik kuvvet ekipleri, TOMA’lar ve polis bariyerleriyle adeta abluka altına alındı. Bir polis helikopteri gün boyu üniversite üzerinde uçuş yaparken, içeri girmesine izin verilen az sayıda öğrenci ise detaylı üst aramasından geçirilerek binalara alındı.

CHP'Lİ BULUT: "SANKİ BİLİM YUVASINA DEĞİL OPERASYON BÖLGESİNE GİDİYOR"

Yaşanan bu olağanüstü duruma muhalefetten sert tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bir devlet başkanının üniversite ziyaretinin eğitime engel olmaması gerektiğini savundu. Bulut, şu ifadeleri kullandı:

"Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne gidecek diye yüz yüze eğitime ara verildi; öğrencilere yurt odaları boşalttırıldı; akademik personelin ve öğrencilerin kampüse girmesi yasaklandı; kampüs polis barikatlarıyla abluka altına alındı. Erdoğan, sanki bilim yuvasına değil de operasyon bölgesine gidiyor. Tek dertleri Erdoğan’ın protesto edilmemesi. Gençlerden, eleştiriden, ifade özgürlüğünden korkan bir iktidar…"

"2 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI"

Kayyum rektör tartışmaları ve kulüp odalarının boşaltılması nedeniyle geçtiğimiz haftayı protestolarla geçiren Boğaziçi Üniversitesi’nde, bugünkü önlemler sırasında gerginlik de yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu, alınan yoğun önlemler sırasında bir arkadaşlarının gözaltına alındığını duyurdu. Kampüs çevresindeki polis bekleyişi tören boyunca devam etti.