AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'yu rektör olarak ataması hem öğrencilerin hem de akademik kadronun tepkisini çekmişti. Öğrenciler ve akademisyenler uzun süren direniş sonucu Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'nden göndermeyi başarmış, Bulu'nun yerine bir başka "kayyum" rektör Naci İnci atanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ise üniversitenin bağımsızlığını savunmak için başladıkları eylemi bir gün olsun bırakmadı. Bugün 674'üncü gününe giren eylemde özel güvenliğin binaları gezerek akademisyenlerin ofis kapılarındaki afiş ve posterleri söktüğü bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin kapılarındaki afişler söküldü, izin vermeyenlerin kapıları fotoğraflandı

KARŞI ÇIKAN AKADEMİSYENLERİN KAPILARI FOTOĞRAFLANDI

Edinilen bilgilere göre; özel güvenliğin ofis kapılarına müdahalesine karşı çıkan ve izin vermeyen akademisyenlerin oda kapılarının fotoğrafları çekildi. Özel güvenlik görevlileri bugün Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü akademisyenlerinin odalarını dolaştı. Dönem başında üniversite yönetiminin, Akşam ve Yeni Şafak gazetelerinde çıkan haberleri gerekçe göstererek sözleşmesini yeilemediği Tolga Sütlü’nün göreve iadesini talep eden afişlerin toplandığı da ifade edildi.

Tolga Sütlü, Akşam ve Yeni Şafak’ta çıkan haberlerde “Karolinska Enstitüsü’nde yapay organ nakli vaadiyle hem akademi dünyasını hem de hastaları dolandıran Paolo Macchiarini isimli dolandırıcı cerrahın çalışmalarının Türkiye ayağını yöneten akademisyen” diye hedef gösterilmişti.

Sütlü, konuyla ilgili; “Ben orada doktora öğrencisiyken İtalya’dan gelen bir cerrahın yapay organ nakli üzerine kurduğu büyük çaplı bir ekibin parçasıydım. İleriki süreçte ortaya çıktı ki bu cerrah ve diğer birkaç kişi bilimsel suçlar işlemişler. Ben de bu süreçte ifademi verdim ve ceza almadım. 50 kişilik bu ekipte yaklaşık beş veya altı kişi ceza aldı.” demişti.

Hafta sonu da benzer şekilde akademisyenler okulda değilken Eğitim Fakültesi binasının koridorlarındaki afişler ve yine Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'ndeki akademisyen ofislerinin kapısındaki afiş ve posterlerin söküldüğü ifade edildi.