Bodrum Kale İskelesi’nde yapılan kullanım testlerine Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı. Kıyı ve deniz temizliği için geliştirilen uzaktan kumandalı temizlik cihazlarının limanlarda, marinalarda, kıyılarda ve iskelelerin olduğu yerlerde özellikle yüzen atıkları temizlemek için kullandıklarını belirten Başkan Aras, şunları söyledi:

“EN ÖNEMLİSİ ATIKLARIN DENİZE ATILMAMASIDIR”

“En önemlisi atıkların denize atılmamasıdır. Kirlettikten sonra temizlemek bizim görevimizdir ama bu sorunu kirletmeden çözmek en doğrusudur. Hem deniz canlılarına hem de deniz ekosistemine ciddi zararlar veriyor. Ekibe çok teşekkür ediyorum. Bu konudaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Denizlerimizi temiz tutmalıyız, deniz canlılarını ve çevreyi korumak zorundayız.”

Turizm Bakanlığı’nın sağlıklı ve güvenli turizm için bütün kıyılarda, sahil işletmelerinde can kurtaran bulundurulması ile ilgili kararından da söz eden Aras, “Yine arkadaşlarımızın geliştirdiği uzaktan kumandalı can kurtaran sistemi ile tehlike altındaki vatandaşa ulaşabileceğiz ve bu cihazın sayısını da artıracağız. Bu yeni cihazlarla beraber vatandaşımıza daha güvenli bir tatil vaat ediyoruz” diye konuştu.