Muğla'nın Bodrum ilçesi, yaklaşık bir ay önce barajlarının kuruması nedeniyle susuzluk sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bugün, cuma namazının ardından Bodrum'daki 91 camide cemaatle birlikte yağmur duası yapıldı.

İçme suyunun kaynağı olan Mumcular barajının kuruması sonucu Bodrum, su sıkıntısı yaşamaya başladı. İlk olarak Milas'ta bulunan Geyik barajından su alınmaya başlandı, ancak Geyik barajı da kurudu. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), kuyuları kullanarak ilçeye su sağlama çabası içine girdi. Ancak Bodrum'da zaman zaman su kesintileri yaşanmaya başlandı. Bu nedenle Bodrum Belediyesi su depolarını kullanmaya başladı, otellerden havuzların boşaltılmaması ve yeşil alanların sulanmaması istendi. Suların tasarruflu kullanılması için belediye hoparlörlerinden uyarılar yapıldı.

Bodrum'da yağmurun yağmaması ve barajların kuruması üzerine, cuma namazı sonrası tüm camilerdeki cemaat, Bodrum İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı rehberliğinde yağmur duası yaptı. Cemaat, dua esnasında semaya ellerini açarak yağmurun bereketini diledi. Daha sonra cuma namazının farzı sonrasında cemaat, yağmur duasını birlikte gerçekleştirdi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit de programda yer aldı ve Cumhuriyet'in 100'ünc yılı ile şehitler ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dualar okundu.

METEOROLOJİ YARIN YAĞIŞ BEKLİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, Bodrum'da yarın yağış bekleniyor. Pazar günü parçalı, pazartesi günü çok bulutlu hava öngörülürken; salı günü ise yeniden yağışlı havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. İşte MGM'nin beş günlük hava durumu raporu: