Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yürütülen, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı’na; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan ile Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Bürosu’ndan Fethiye Kızak katıldı.

Çalıştayda ‘İyi Örnek Uygulamaları’ kapsamında, Bodrum Belediyesi’nde 2019-2022 tarihleri arasında yapılan ‘Kadın-Erkek Eşitliği’ ve ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Politikaları’na dair sunum yapıldı. Sunumda, Belediye ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin sürecin ortağı olduğu belirtilirken, Bodrum’dan Türkiye’ye ‘Kadınlar Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor Projesi’nin kağıt üzerinde bitmiş bir iş olmaktan çıktığının altı çizildi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı’nın kapanış bildirgesinde, ‘Eşitlik Yerelde Başlar’ sloganıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının yerelde kurumsallaştırılmasına vurgu yapıldı.

İki gün boyunca yerel yönetimlerin kadın politikaları, kadın istihdamı, kadın-erkek eşitliği ve kadına yönelik şiddetin önlemesine dair, plan, proje ve önerilerin konuşulduğu Çalıştay, atılacak adımların belirlenmesi ve iş birliği kararlarıyla tamamlandı.