Kahramanmaraş'te peş peşe meydana gelen iki büyük depremin etkileri sürerken, Bodrum halkının dayanışması ile bölgeye şu ana kadar 105 yardım TIR’ı gönderildi. Bir yandan yardım çalışmalarına devam eden Bodrum Belediyesi, diğer yandan depremden kurtulan vatandaşların barınması için bölgeye çadırlar ve prefabrik evler kuruyor.

Bodrum Belediyesi, Bodrum’daki kurum ve kuruluşların desteğiyle, afet bölgelerinden İskenderun-Arsuz arasında, depremzede vatandaşların barınma ihtiyacı gidermek amacıyla  çadırlar ve prefabrik evler kuruyor.

400 metrekarelik prefabrik yapının kurulması için çalışmaları başlatan belediye ekipleri, tuvalet, duş başta olmak üzere her türlü ihtiyacın karşılanması için titizlikle çalışıyor.

Bodrum Belediyesi’ne ait sağlık ekibi bir taraftan çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan bölgeye sevk edilen seyyar revir ile alanlarda depremzedelerin tedavilerini yapacak.

Mobil mutfaklarda da Bodrum’dan giden aşçılar yemek yaparak vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılayacak.

OKUL KANTİNİNDE DEPREMZEDELERE HİZMET VERİYORLAR

Elbistan’da bulunan Bodrum Belediyesi ekibi ise yetkililer ile iş birliği yaparak Elbistan Fen Lisesi kantinini gerekli ihtiyaç malzemelerini tedarik ederek hizmete açtı. Belediye personeli okul kantininden depremzede vatandaşlara çay ve atıştırmalıklar ikram etemeye başladı.

“İHTİYAÇLARI SICAĞI SICAĞINA BELİRLİYORUZ”

Yemek dağıtımına ve çadır kurumuna bizzat katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bölgede geçen süreçte vatandaşlarla iletişime geçerek onların ihtiyaçlarını sıcağı sıcağına görmek çok büyük önem taşıyor. Bu sıcak temaslarla en önemli ihtiyacın barınma, ısınma ve beslenme olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine depremzedelere çadır kent kurmaya başladık. Koordineli ve sistemli bir çalışma ile tespit edilen bölgede çadır ve prefabrik ev kurmaya devam edeceğiz” dedi.