BES iptal etme işlemine geçmeden önce bu uygulamanın sizin için faydalarından ve ne işe yaradığından bahsetmek faydalı olacaktır. 

● Sistematik bir şekilde her ay maaşınızdan birikim için belirli bir oranda para kesilir. Dolayısı ile her ay kesintili maaş aldığınızdan bütçenizi bu miktara göre ayarlamak durumunda kalırsınız ve bu durum elinize geçen miktardan bir kısmını tasarruf için ayırmaktan daha kolay olur.
● Her ay maaşınızdan kesilen miktara ek olarak devletin belirlediği oranda katkı payı eklenir. En son %30 olarak belirlenen BES katkı payı miktarı her ay maaşınıztan kesilen paraya eklenir. 
● BES hesabınızdaki miktar yatırım için kullanıldığından dilerseniz fon ve şirket belirleme hakkınız vardır. Paranızı nereye yatırıp değerlendireceğiniz konusunda size seçim hakkı sunulur. 
● Özel sigorta şirketleri aracılığı ile sunulan bir yatırım sözleşmesi olduğundan üzerinde değişiklik yapma hakkınız saklıdır.
● Sistemde şeffaflık, öznellik ve isteklere göre şekillendirme olanağı vardır. Örneğin yatırımınız olan BES fonlarını yılda 12 defaya kadar değiştirerek kazancınızı arttırabilirsiniz. 
● İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) üzerinde saklanan fon paylarını günlük takip edebilirsiniz.
● BES çıkış, katkı payı ödemeyi durdurma gibi farklı yöntemler ile ekonomik durumunuza göre hareket etmeniz mümkündür. Bu sayede ekonomik olarak zorlandığınız dönemlerde ödemenize ara verebilirsiniz.
● BES sözleşmenizi iptal etmezseniz tüm bu kesinti, katkı payı ve fon yönetimi işlemleri emekli olduğunuz dönemde birikiminize ek olarak ciddi bir miktar para almanızı sağlar. Bu sayede emeklilik döneminizi ekonomik olarak daha rahat geçirebilirsiniz.