2022 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan bazı soruların daha önce Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme sınavı kitapçıklarında yer aldığı ortaya çıkmış ve bunun üzerine sınav iptal edilmişti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün de görevden alınmıştı.

Bu skandalın üzerinden çok geçmeden bir skandalın da 26 Haziran’daki Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7. dönem sınavında yaşandığı ortaya çıktı.

Diken'in aktardığı habere göre, komiser yardımcılığı sınavları için yayınlar hazırlayan “Kariyer Hocam” adlı YouTube kanalında sınavdan bir gün sonra yapılan yayındaki açıklamaya göre, yayına ait ‘Misyon Koruma Deneme’ kitapçığındaki 18 sorunun aynısı PAEM’de soruldu.

Yayınlanan videoda, 14 sorunun da benzer sorulduğu anlatıldı.

‘32 SORU TUTTURDUK’

Sınavdan bir gün sonra yayınlanan videoda soruları anlatan kişi, şu yorumu yaptı:

“Hani ‘Neye niyet neye kısmet’ derler ya; bizim mart ayında hazırlamış olduğumuz, sorularını özenle seçtiğimiz aylarca emek ettiğimiz bu Polis Misyon Koruma kitabımızda dünkü PAEM 7 sınavında tam 18 soru geldiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Detaylı incelediğimizde de 14 sorunun da benzer şekilde geldiğini; toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektiğimizi öğrenmiş bulunmaktayız.”