#dokuz8GÜNDEMSİYASET programında #dokuz8 Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici ve #dokuz8 Genel Yayın koordinatörü Mustafa Kara siyasetin önemli gündemlerini değerlendirdi. 

Gündem Siyaset programında ekonomik krizden siyasi tartışmalara kadar birçok konu ele alındı.

"PATRONLAR ASGARİ ÜCRETİ FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR" 

Yaşanan ekonomik kriz ve Asgari Ücret tartışmalarına değinen Gökhan Biçici, "Ekonomik krizlerin derinleşmesi ve patronların da bunları fırsat bilmesi ile daha çok kişi asgari ücretle çalışmaya başladı" dedi. Mustafa Kara ise patronların işçilere yaklaşımını eleştirerek, "5 bin liraya çalışacak işçi bulamıyoruz diyenler işçileri günde 12 saat çalıştırmak istiyor." ifadelerini kullandı.

"LÜTFÜ TÜRKKAN'IN SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ"

Bu hafta siyasetin en önemli gündemi ise İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın hakaretleri ve görevden alınması oldu. 

Gökhan Biçici, Lütfü Türkkan'ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Lütfü Türkkan'ın yaptığı kabul edilebilir değil. Ama iktidar kanadı hemen üzerine atladı. Çok çaresiz kaldılar artık." dedi. Mustafa Kara da hükümetin bu sözler üzerine İYİ Parti'ye yüklenmesini değerlendirdi.

"MHP'NİN TALEBİYLE KOLTUK GÖRÜNTÜSÜ VERİLMİŞ OLABİLİR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Erdoğan'a yönelik ziyaretinde yaşanan koltuk krizi de gündem siyasetin en önemli tartışma konularından biri oldu. 

Kara, yaşanan krizin siyasi sonuçlarına dikkat çekerek, "Erdoğan'ın, Karamollaoğlu'na kanepeyi göstermesi, siyasi sonuçları olacak bir görüntüydü." ifadelerini kullanırken Biçici ise "Erdoğan'ın Temel Karamollaoğlu'nu kanepeye oturtması Bahçeli'nin talebi bile olabilir. Erdoğan artık istese bile yanındaki koltuğa oturtamayabilir." dedi.

Gündem Siyaset programının tamamını YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.