Başkan Çalık, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Paderborn’u ziyaret ederek bir dizi incelemede bulundu. Başkan Çalık’ın 2018 yılında Beylikdüzü ile kardeş şehir olan Paderborn’daki ilk durağı Paderborn Bang Starter Mesleki Oryantasyon ve Eğitim Merkezi oldu. Buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Çalık, Beylikdüzü Belediyesi ile Bang Starter eğitim kurumu arasında ilişkilerin geliştirilmesini yönünde önerilerde bulundu.

Başkan Çalık daha sonra Alman-Türk Toplumu Derneği’nin düzenlediği davete katıldı. Çalık’a Alman-Türk Toplumu Derneği Başkanı Wolfgang Weigel, Alman-Türk Toplumu Derneği Başkan Yardımcısı ve Paderborn Uyum Meclisi Başkanı Recep Alpan, Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, Paderborn Kaymakamı Christoph Rüther, Türkiye Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz eşlik etti.

Programın açılışında konuşan Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, kardeş şehir olmanın önemini vurgulayarak Çalık ve ekibini Paderborn’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kendisini evinde gibi hissettiğini belirten Çalık ise Beylikdüzü Belediyesi’nin proje ve yatırımlarıyla ilgili sunum yaptı. Programın ardından Paderborn Belediyesi’nin Arıtma Merkezi ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunarak, buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Çalık, Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier’in şehirle ilgili proje ve çalışmalarına ilişkin sunumunu izledi. Ahorn Sport Park Tesisleri’ni de ziyaret eden Çalık’ın son durağı da Paderborn Türk Gücü Spor Kulübü oldu.