Haber: Sabri Kırdar

Büro Emekçileri Sendikası, İnsan onuruna yakışır ücret... İkramiye! 3600 ek gösterge! Mülakat değil liyakat! Ek ödeme puanına 100’er puan! Ücretsiz yol ve yemek! Kira yardımı! Başta olmak üzere tüm taleplerinin karşılanması için 13 – 14 Nisan’da ülke çapında işyerleri önünde basın açıklamaları ve iş bırakma eylemleri yapacak. İlk eylem bugün Antalya’da Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde yapıldı. 

photo_5891245016465128216_y

Kurum önünde bir araya gelen BES üyeleri sloganlarla taleplerini dile getirdi.


BES üyeleri adına konuşan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol:


“Haklarımızın, ödemelerimizin, ikramiyelerimizin gaspedildiğini, canımızı dişimize takıp çalıştığımız halde evimizi geçindiremediğimizi, kiramızı ödemekte zorlandığımızı, çocuğumuza harçlık veremediğimizi söylemeyelim istiyorlar.

Buradan bir kez daha söylüyoruz, insanca bir yaşam talebimizden vazgeçmiyoruz, evimize götürdüğümüz ekmek için döktüğümüz alınterinin son damlasını, haklarımızı alıncaya kadar birlikte omuz omuza mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz.  

Taleplerimizi Bir Kez Daha Tekrarlıyoruz; 

•    Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz.  

•    Sosyal güvenlik kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz. 


•    Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan başta SGK çalışanları olmak üzere tüm büro emekçilerine 3600 ek gösterge istiyoruz. 

•    Aynı hazine maliye bakanlığında olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz. 


•    Ücretsiz yemek, kira yardımı ve tüm kurumlarda kreş istiyoruz.  

•    Mülakat değil liyakat esas alınsın istiyoruz.  


•    2023 yılı şubat ayı itibariyle maaş zamlarının enflasyon oranının altında kaldığı bir gerçekliği yaşıyoruz. Yıllardır yandaş sendika Memur Sen ile siyası iktidar tarafından kamu emekçilerine dayatılan satış sözleşmelerini, %5 zammı ayakta alkışlayan Memur Sen temsilcilerini unutmadık, unutmayacağız! 

•    TÜİK tarafından aklımızla alay edercesine açıklanan enflasyon rakamlarının maaşlarımızda yol açtığı kayıpları unutmadık, unutmayacağız! 


•    Kamu emekçilerinin aldığı maaştan bihaber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının sözlerini unutmadık, unutmayacağız! 

•    Kamu Emekçilerinin yıllardır gerileyen maaşlarının en aşari yoksulluk sınırında olmasını istiyoruz. Kamu Emekçileri olarak bizler lütuf istemiyoruz, maaş ve özlük haklarımıza ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmasını, taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz” dedi.