Haber: Hülya Kılınç 


Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesi amacıyla düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. 

WhatsApp Image 2023-07-21 at 21.09.25 (1)


Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç ve kurul üyeleri katıldı.


BELEDİYELER HALA DEĞERLENDİRİYOR 


Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın (eski adı kadın sığınma evi olan) kadın konukevi çalışmaları yürüttüğü Manisa'da,  kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorunluluğu bulunan nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerin; Akhisar, Salihli, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde kadın konukevi açılması konusu da değerlendirildi.


BAKANLIK 2022 YILI SONUNA KADAR SÜRE TANIMIŞTI


Öte yandan. 2022 yılının Mart ayında İçişleri Bakanlığınca 215 belediyeye gönderilen yazıda, kadın konukevlerinin 2022 yıl sonuna kadar hizmete açılması istenmişti. Bakanlığın verdiği sürenin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Manisa'da, nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerde kadın konukevi açılması hala değerlendirme aşamasında.