CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Sayın Soylu, ülkede senin İçişleri Bakanlığı yaptığın dönemde teröristler mafya ve uyuşturucu baronları cirit atarken, CHP’ye ve onun temiz Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bana hiçbir şekilde söyleyeceğin söz olamaz” yanıtını verdi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddialarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Serter’in açıklaması şöyle:

“Sayın Soylu, ülkede senin İçişleri Bakanlığı yaptığın dönemde teröristler mafya ve uyuşturucu baronları cirit atarken, CHP’ye ve onun temiz Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bana hiçbir şekilde söyleyeceğin söz olamaz.  İftiraların amacı tümüyle yükselen değer olan CHP’nin iktidarı ve Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı yolundaki ilerleyişinin önünü kesmeye çalışmaktır. Soylu’nun bugüne kadar dile getirdiği her iftira boş çıkmıştır. Tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 550 terörist var dediği gibi, tıpkı mafyadan 10 bin dolar maaş alan milletvekili var dediği gibi. Soylu buna benzer birçok iftira ve yalanlarla siyasi kariyerini sürdürme, bakanlığına devam etme peşinde. Tüm bu iftiraları kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum. Daha önce bu konuda çamur atan gazetecilere davalarımı açtım. Sana da hakkımda söylediklerinin hesabını hukuk yoluyla soracağım. Bundan sonra da her türlü hukuki haklarımı kullanacağımı herkesin bilmesini isterim.”