HDP Batman Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Demir, “Hedefimiz yüzde 80’in üzerinde oy almak ve dediğim gibi AKP’yi de müttefiki olan MHP gibi tabela partisine dönüştürmek” dedi. Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan ise “Siz bugünden seçim sonrası için kayyum atamayı gündeme getirirseniz hukuk zedelenir” uyarısında bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=m8NHDH7s_xs&feature=youtu.be

dokuz8haber'den Bekir Güneş, HDP Batman Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Demir, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Arslan ve Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan ile görüşerek kentte seçimin nabzını tuttu.

DEMİR: “HEDEFİMİZ YÜZDE 80’İN ÜZERİNDE OY ALMAK”

HDP Batman Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Demir, seçim çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “”Hemen hemen Batman’ın her köşesine ulaştık” dedi. Demir, “Batman halkının AKP Genel Başkanı Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tarihi bir ders vereceğini umut ediyoruz. Daha önceden de Batman’ın yüzde 80’lerin üzerinde bir oy patlaması ile onları bir tabela partisi haline getireceğini söyleyebiliriz. Sahadan aldığımız verilere göre oylarımızın yüzde 75-80 bandında olacağı görülmektedir. Ama tabi bizim hedefimiz yüzde 80’in üzerinde oy almak ve dediğim gibi AKP’yi de müttefiki olan MHP gibi tabela partisine dönüştürmek” dedi. Demir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP ve HDP adaylarını hedef alan söylemleri için, “Süleyman Soylu kendisine yakışanı söylüyor. Bildiğiniz gibi özel savaş elemanı olan bir şahsiyettir. Her ne kadar bakanlık görevini ifa ediyorsa da gerek söylemi olsun, gerek yaklaşımı olsun, sahada direkt olarak polis şeflerine telsizle emir verme üslubu olsun; bu söyleminin de kendisine yakışan bir söylem olduğunu söyleyebilirim” dedi.

ARSLAN: “KAYYUMUN HİZMETLERİNİ TAKDİR EDENLER DE VAR”

Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, “Tabi yani kayyumların yaptıkları hizmetleri takdir eden bir çok vatandaş da oluyor. Objektif olarak değerlendirdiğimizde gördüğümüz fotoğraf şu: Son 2,5 yılda yapılan hizmetleri sade vatandaştan esnafa kadar herkes ayrı bir takdir ediyor ve dile getiriyor. Bu da bir gerçek. Ama şu var seçmenin nedense önceki seçimlere göre bir ilgisizliği var. Örneğin Batman için söylüyorum önceki seçimde 60 bine yakın seçmen sandık başına gitmemişti. Bu ilgisizlik devam ederse bu 90 bini 100 bini de belki bulur. Şu ana kadar gördüklerimiz yine aynı adaylar, bu da seçmende çok heyecan yaratmıyor” dedi.

ÇAKAN: “BUGÜNDEN KAYYUM ATAMAYI GÜNDEME GETİRİRSENİZ HUKUK ZEDELENİR”

Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, “Biz hak temelli olarak düşünüyoruz barolar olarak, hukuk temelli düşünüyoruz. Bir ülkedeki olmazsa olmaz unsur, demokrasisi gelişmiş, oturmuş devletlerde hukukun güvenliğidir, hukukun üstünlüğüdür. Siz bugünden seçim sonrası için kayyum atamayı gündeme getirirseniz hukuk zedelenir, hukuk yara alır. Hukuk sadece vatandaşların uyması gereken kurallar bütünü değildir. Aynı zamanda o kuralları koyanların da kendini bu kurallara bağlı sayması gerekir. Hukuk güvenliği önemli. Bugün bir aday yarın seçimi kazandıktan sonra tekrar görevden alınacağını bilirse bu hakikaten hukuki olarak algılanmaz. Bu şekilde olmamalı hukuku işletmeliyiz. Bir belediye başkan adayı seçimi kazandıktan sonra elbette suç işleyebilir. Suç işlediği zaman mahkemelerimiz var, savcılarımız var, bir soruşturma açsınlar, mahkemeler bir karar versin, yargı eliyle görevden alınsınlar” dedi. “Biliyorsunuz Hüda-Par aday çıkartmama kararı aldı” diyen Çakan, “Batman’da yüzde 8-9 civarında bir oy oranları var. Onlar da büyük ihtimalle Ak Parti lehine oy kullanacaktır. Bu durumda HDP ile AKP makası daha da daralabilir” diye konuştu.