Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, kendisini Başak Demirtaş olarak tanıtıp Selahattin Demirtaş’ı arayarak kızının trafik kazasında ağır yaralandığı şeklinde bilgi veren Şükran Pardeli'nin “Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu yönünden yapılan değerlendirmede, “Eylemlerinin bir kez yapılmasının yeterli olmadığı, eylemin ısrarla tekrarlanması” koşulunu öne sürerken, eylemin sırf kişilerin huzur ve sükununu bozma saiki ile işlenmediğini öne sürdü.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Şükran Pardeli'nin bir internet sitesinde “milletvekili rozeti” satılığa çıkardığı öğrenildi.

Kendisini Başak Demirtaş olarak tanıtarak 31 Ekim 2022’de Edirne F Tipi Cezaevi’ni arayan ve Amed çıkışında trafik kazası geçirdiklerini söyleyen Şükran Pardeli'nin ikinci el ürünler satılan bir internet sitesinde hangi milletvekiline ait olduğu bilinmeyen bir “milletvekili rozeti” satılığa çıkardığı öğrenildi. Pardeli'nin kendisini AKP'li siyasetçi olarak tanıttığı da belirtildi.

‘SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM’

Talimat yolu ile ifadesi alınan Pardeli, “Hattı ben kullanmaktayım. Ancak ben Edirne Cezaevi’ni hiç aramadım. Evde annem ve çocuğumla birlikte yaşamaktayım. Edirne Cezaevi’ni kimin aradığına dair bir fikrim de yoktur. Benim Selahattin Demirtaş’la hiç ilgim yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Bu hususta söyleyeceklerim bundan ibarettir” şeklinde beyanda bulundu.

SAVCI PARDELİ’NİN ‘HUZUR BOZMADIĞINI’ İDDİA ETTİ

Soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Pardeli hakkında “Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu yönünden yapılan değerlendirmede, “Eylemlerinin bir kez yapılmasının yeterli olmadığı, eylemin ısrarla tekrarlanması” koşulunu öne sürerken, eylemin sırf kişilerin huzur ve sükununu bozma saiki ile işlenmediğini öne sürdü.

KOVUŞTURMAYA YER YOK KARARI

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şahan Kırca, tüm bu nedenlerle Pardel hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdi.