İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alımlarla ilgili incelemesini tamamlayarak raporu teslim ettiğini açıkladı.

DHA'da yer alan habere göre Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir" denildi.

İBB'ye terör soruşturması açılıp 500 sayfalık iddianame hazırlandığı iddiasının yayılmasının ardından Başkan İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, savcılığa gönderilen söz konusu belgenin iddianame değil rapor olduğunu vurgulayarak "Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsur sayfalık raporu inceleyecek. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’daki görüşmelerinde yeni bir soruşturma hakkında konuştukları iddia edilmiş, bunun İBB'ye açılacak yeni bir 'terör soruşturması' olduğu öne sürülmüştü.

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu da, dün akşam Tele 1 yayınında, İçişleri Bakanlığı’nın "İBB’ye terör soruşturması başlattığını, 578 sayfalık bir rapor hazırlayarak bu raporu savcılığa verdiğini, savcılığın da 500 sayfalık iddianameyi teslim ettiğini" iddia etti.

'İDDİANAME DEĞİL RAPOR'

Mollaveisoğlu’nun açıklamasının ardından İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’dan konuya ilişkin açıklama geldi. Cumhuriyet'ten Esma Yapıcı’ya konuşan Ongun, "Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsur sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsur sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak" ifadelerini kullandı.

'ACİL BİR TOPLANTI FALAN YAPILMADI'

Konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını da aktaran Ongun, “İmamoğlu’nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim dedi. Yoksa bir panik halimiz yok” dedi.