Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde özel gereksinimli çocuklarla bir araya geldiği etkinlikte, engelli bireylerin sosyal hayata daha güçlü katılımını sağlayacak ‘Engelsiz Yaşam Kafe’ projesinin müjdesini verdi.
2026’DA ENGELSİZ YAŞAM KAFE AÇILIYOR
Altınşehir Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında özel gereksinimli çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Başkan Tutdere, 2026 yılında Adıyaman’ı engelsiz kafe hizmetiyle buluşturacaklarını söyledi. Engelsiz Yaşam Kafe’nin, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için rahatça vakit geçirebilecekleri özel bir buluşma noktası olacağını söyleyen Başkan Tutdere, “Bugün sizlere söz veriyoruz; Engelsiz Yaşam Kafe’yi önümüzdeki yıl tamamlayacak ve açılışını hep birlikte yapacağız.” dedi.

Başkan Tutdere: “Özel çocuklarımız başımızın tacıdır”
Özel gereksinimli çocuklara verdikleri öneme dikkat çeken Başkan Tutdere, “Bizim için Adıyaman’da yaşayan tüm hemşehrilerimiz değerlidir ancak özel gereksinimli çocuklarımız başımızın tacıdır. Onların yaşamını kolaylaştırmak, daha rahat bir şehirde yaşamalarını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ” MESAJI
Tutdere, deprem sonrası Adıyaman’ın yaşadığı zorluklara da değinerek, çocukların ve ailelerin yüklerini hafifletmenin belediyenin önceliklerinden biri olduğunu vurguladı:
“Şehrimiz zorlu süreçlerden geçti ama toparlanıyoruz. Sizlerin duasıyla Adıyaman yeniden ayağa kalkıyor. Sizin ne tür zorluklarla mücadele ettiğinizi biliyoruz. Hayatınızı kolaylaştırmak için tüm belediye imkânlarımızla yanınızdayız. En ufak bir sıkıntıda beni arayabilirsiniz; telefonum hepinizde var.”
“365 GÜN ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN GÜNÜDÜR”
Başkan Tutdere, engelli bireylerin sadece bir gün değil yılın her günü hatırlanması gerektiğini vurgulayarak,
“Bizim için 3 Aralık değil, yılın 365 günü özel çocuklarımızın günüdür. Adıyaman’ı hep birlikte daha güvenli, daha huzurlu, daha yaşanabilir bir kent yapacağız.” dedi.
Çocuklarla sohbet eden ve ailelerinin taleplerini dinleyen Başkan Tutdere kendisiyle halay çekmek isteyen çocukları da kırmayarak onlara eşlik etti.




