Haber: Hülya Kılınç


Hükümetin iğneden ipliğe yaptığı zamlarla vatandaşı açlık ve yoksulluğa mahkum ettiğini belirten Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak,kamuda tasarruf tedbirleri açıklandığı gün EPDK'nın piyasa değeri 10 milyon TL’ye yakın olan bir makam aracı kiralamak için ihale açmasına dikkat çekerek “Milletin aklıyla alay ediyorlar”dedi. 
 
Onultmak, yanlış ekonomi-politikalar nedeniyle Türkiye'de uzun zamandır yaşanan derin ekonomik krizin halkı perişan ettiğini belirterek,  bir an önce acil ve kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini ifade etti.


“VATANDAŞIN YOKSULLUĞU AÇLIĞA DÖNÜŞTÜ!”


Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında giderek yoksullaşan halkın, neredeyse açlıkla mücadele ettiğini vurgulayan Onultmak görüşlerini şöyle dile getirdi “Bugün ülkemizde yaşadığımız durumu sadece bir ekonomik kriz olarak ifade edemeyiz. Çok daha  derin bir kriz yaşanmakta.  Vatandaşımızın yaşadığı yoksulluk açlığa dünüşmüş durumda. Bakın Türk-İş'in haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre dört kişilik bir aile için haziran ayında açlık sınırı 10 bin 373 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 33 bin 789 TL'ye yükseldi. Bu ülkede 7 bin 500 lira emekli maaşı alan 10 milyon emekli açlık sınırının altında, milyonlarca işçi, emekli ve çalışan yoksulluk sınırının altında aldığı maaşla yaşam mücadelesi vermektedir.”


“HAZİNEDEKİ AÇIĞI VATANDAŞIN ÜSTÜNE YÜKLÜYORLAR”


Gece gündüz devam eden zam sağanağının durmak bilmediğini ifade eden Onultmak, doğalgaza, akaryakıta, faturalara, gıda ürünlerine yapılan zamların hayatı yaşanılmaz kıldığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımız yapılan zamlar karşısında birçok ihtiyacından vazgeçmiş, sadece karnını doyurmanın telaşına düşmüştür. Evine yılda 1 kilo bile et girmeyen milyonlarca insan bulunmakta. Halkımızın büyük çoğunluğu gezmekten, giyinmekten, dışarda yemekten, sosyal ihtiyaçlarından vazgeçmiş durumdadır. Gıda enflasyonu en yüksek ülkeler sıralamasında Türkiye Avrupa’da 1. sırada yerini korurken, dünyada ilk 10 ülke arasındadır.  Bu bu durum her geçen gün tehlikeli bir boyut almaya devam etmektedir. Bizim halkımızın da insan gibi yaşamaya hakkı vardır ve bunu sağlayacak olan da iktidarda olan Ak Parti hükümetidir. Alıştıra alıştıra yapılan zamlardan sonra bur anda fütursuzca arttırma ve hazinedekı açığı sadece vatandaşın üzerine yüklemek kabul edilebilir birsey değildir. Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandığı gün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), piyasa değeri 10 milyon TL’ye yakın olan bir makam aracı kiralamak için ihale açtı. Bu milletin aklıyla alay etmektir. Hükümet biran önce yanlış  ekonomi politikalarından vazgeçerek, halkın insan gibi yaşayabileceği politikaları hayata geçirmelidir. Halkın bir zammı daha kaldıracak durumu kalmamıştır”diye konuştu.