HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’a, 'gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı' iddiasıyla 3 Mart 2018 tarihinde açılan dava sonuçlandı.

"SÖZ KONUSU DÖNEMDE BAŞAK DEMİRTAŞ AĞIR SAĞLIK SORUNLARI YAŞAMAKTAYDI"

Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'in haberine göre Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Başak Demirtaş ile raporu düzenleyen doktor R.B.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Demirtaş'ın avukatları tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Söz konusu dönemde Başak Demirtaş ağır sağlık sorunları yaşamaktaydı. Karnındaki bebeğini yitirmesi ve buna bağlı sağlık sorunları nedeniyle 4 Kasım 2015, 12 Kasım 2015, 16 Kasım 2015, 23 Kasım 2015, 25 Kasım 2015, 28 Kasım 2015, 30 Kasım 2015, 7 Aralık 2015 ve 9 Aralık 2015 tarihlerinde hastanede muayene edilmiş ve tedavi görmüş, bu tarihlerin ikisinde de operasyon geçirmiştir" ifadelerine yer verildi.

"AÇIK BİR HUKUKSUZLUK, BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR"

"Bu hatanın ortaya çıkması için Aile Sağlık Merkezinin poliklinik kayıt defterinin incelenmesi yeterlidir" denilen açıklamada, "Gerçekler ortadayken Başak Demirtaş’a böyle bir yargılama sonucunda ceza verilmesi açık bir hukuksuzluk, büyük bir haksızlıktır. Kararın, Başak Demirtaş’ın gündeme geldiği ve hedef alındığı bugünlerde çıkması tesadüf değildir, kolektif bir cezalandırma anlayışını içeren anlayışın ürünüdür. Tüm bu duruma rağmen hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Kararın, Bölge Adliye Mahkemesinde bozulacağı ve adaletin yerini bulacağı yönündeki inancımızı koruyoruz" denildi.