Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinde ittifak ve iş birliklerine açık olduklarını belirtti.

Baş, seçimlere girerek Cumhur İttifakı'na karşı mücadele edeceklerini vurguladı. Türkiye genelinde birçok belediye meclisinde halka karşı oy birliğiyle alınan kararları, AKP iktidarı döneminde muhalefet partilerindeki tembellik olarak değerlendiren Baş, şu anda kamuoyunda ittifak ve iş birliği tartışmalarının yaşandığını ifade etti.

Baş yerel seçim hakkında, "Cumhur İttifakı'na kaybettirmek için gireceğiz. AKP zihniyetinin Türkiye'de siyasetin tümünü belirlemesine son vermek için gireceğiz. Rantçılığa, kadın ve emek düşmanlığına karşı halkın sesini güçlendirmeye çalışacağız" dedi.

"TARİKATLARDAN DEĞİL HALKTAN, PATRONDAN DEĞİL DOĞADAN YANAYIZ"

Baş, ittifak ve iş birliklerine de açık olduklarını ancak kiminle, ne için ve nasıl sorularına cevap verilmesi gerektiğini belirtti.

"Biz, sermayeden değil emekçiden, tarikatlardan değil halktan, maden patronlarından değil doğadan yana ittifaklara açığız" diyen Baş, geçen seçimlerde de hiçkimseyle adaylık pazarlığı yapmadıklarını, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerden de daha çok çalıştıklarını, eski AKP'lileri de Meclis'e sokmadıklarını ve Meclis'e giren hiçkimsenin AKP ve MHP saflarına geçmediğini hatırlattı.

Baş, "O yüzden alnımız ak, başımız dik. Önümüzdeki yüz yıl boyunca da bu iktidarla yan yana gelmeyeceğimizi bütün yurttaşlar biliyor" dedi.