Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP Başkan Adayı Yücel Yılmaz, seçime günler kala bir iftar programında iş dünyasına yönelik tehdit vari sözleriyle tartışma ve tepkileri beraberinde getirdi. İşte Yılmaz'ın konuşması: 

“Biz Allah’ın izniyle Balıkesir’de Balıkesirlilerle anlaşmış bir şekilde şehri yönetmeye devam edeceğiz. Ancak ‘kurt bu kışı atlatır da yediği ayazı unutmaz’ diyorlar ya. İş adamlarına sesleniyorum. Duymaktayım ki, ‘Yücel Yılmaz bu işi çok iyi öğrendi, şehri çok iyi yönetiyor, işçilere yüksek maaşlar ödüyor, herkes tarafından seviliyor. Önümüzü kesmezsek şöyle olur, böyle olur.’ Ben bunları duyuyorum ama cuma gününe kadar tavırlarını değiştirmezlerse sandık pazar günü önümüze gelecek. Ondan sonra da ‘kurt kışı atlatır yediği ayazı unutmaz’ derler ya. Bize destek sözü vermeyen, bizimle ilişkimize rağmen arkamızdan iş çevirenlerle şehrin bir hesabı olacaktır. Bu şehre zarar vermek isteyen, rant sağlamak isteyen herkesin karşısında ilk olarak AK Parti, sonra Yücel Yılmaz olacak.” 

İlk tepki Ahmet Akın’dan geldi: 

“Bu şehrin esnafını, çiftçisini, iş insanını kim tehdit ediyorsa yazıklar olsun; biz tehdit eden değil, birlikte karar veren bir belediye yönetimi oluşturacağız.” 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Edremit’te düzenlenen büyük Körfez buluşmasında konuşmayı gündeme getirdi: 

“Balıkesir’in en önemli sorunlarından biri, yöneticinin Ahmet Akın gibi herkese yakın, cana yakın biri olmak yerine kibirli, küstah ve son derece tehditkar biri olması. Dün Balıkesir’deki iş adamlarına, sanayi ve ticaret odasının üyelerine, yöneticilere tehditler savurmuş. Balıkesir ne kabadayılar, ne ucuz kabadayılar görmüştür. Ama bu Balıkesir, kaybetmenin telaşındaki birinin tehditlerine pabuç bırakmaz. Bu millet pazartesiye bırakmayacak, Pazar günü senin alnını karışlayacak.” 

Demokrat Parti’nin Balıkesirli İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş da tepki gösterdi: 

“Yücel Yılmaz, Balıkesirliler sahibinin sesini değil, milletin sesini duyana ve aktarana itibar eder. Ancak tehditle, korkutmayla siyaset yapacaksan, millet bunun hesabını sandıkta sorar, uyarmadı deme!”