İbrahim Akın, 1950 yılından beri Balıkesir Belediye Başkanlığı'nı kazanan ilk CHP'li olarak tarihe geçti.

Anadolu Ajansı'nın (AA) verilerine göre sandıkların yüzde 93'ünün açıldığı Balıkesir'de Akın, yüzde 50.67 oy alarak belediye başkanlığını garantiledi. AK Parti'nin adayı Yücel Yılmaz ise  40,60 oranında oy aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre İYİ Parti adayı Turhan Çömez yüzde 3,02 ile üçüncü, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Tanju Akçe ise yüzde 1.91 ile dördüncü oldu.

Balıkesir'i 1963-2014 yılları arasında Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve MHP kazanmıştı. 2014'ten beri ise AK Partili adaylar seçimi kazanmıştı.

AHMET AKIN KİMDİR?

Ahmet Akın, Balıkesir’in Gönen ilçesinde 1973 yılında doğdu. Bahçeşehir Üniversitesinde siyaset, İngiltere'de dil eğitimi aldı. Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkilerde yüksek lisans yaptı.Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında genel müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren bazı holdinglerde üst yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.CHP’nin adayı Ahmet Akın, 25, 26 ve 27. dönem Balıkesir Milletvekilliği yaptı. TBMM’de Dışişleri Komisyonu ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyekilerinde bulundu.2016-2020 yıllarında CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yaptıktan sonra CHP 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyeliğine seçilerek, önce Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, sonra da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.Akın, evli ve 2 çocuk babasıdır.