Haber: Atilla Yoğurtçu

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, Ankara’da Pazar günü düzenleyecekleri emekli mitingine tüm emeklileri davet etti. Köybaşı, “Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor. En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyeye gelene kadar mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine yükselene kadar vazgeçmeyeceğiz,” dedi.

Mitinge Davet

Köybaşı, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yaptığı açıklamada, tüm emeklileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilecek Emekli Mitingine davet etti.

En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücretle Aynı Seviyede Olmalı

Köybaşı, “Yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük gelirle yaşam mücadelesi veren 16 milyonun üzerindeki emeklinin sesi olmak için buradayız. Ekonomik krizin faturasını emekliye, işçiye, memura, esnafa ve öğrenciye ödetmeye çalışan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çözüm üretmeyen politikalarına dur demek için meydanlardayız,” dedi.

Eriyen Maaşlar ve Artan Yoksulluk

Köybaşı, enflasyonun yükselmesiyle maaşların eridiğini ve milyonlarca kişinin insanca yaşam koşullarından uzaklaştığını belirtti. “İktidar, bu yılın başında en düşük emekli aylığını 10 bin TL’ye çıkardı. Ancak bu miktar bile yılın ilk dört ayında eridi. Emekliler, pazar tezgahlarından alışveriş yapamaz hale geldi,” diye ekledi.

Türkiye’de ve Avrupa’da Emekli Maaşları

Köybaşı, Avrupa’daki emekli maaşlarına da değinerek, “İsviçre ve Hollanda’da ortalama emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde. Almanya’da ise 1.552 avro. Ülkemizde ise bu rakam sadece 237 avro. Alman emekliler Türkiye’de tatil yaparken, bizim emeklilerimiz geçim sıkıntısı çekiyor,” dedi.

Mücadeleye Devam

Köybaşı, “Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan emekliler, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bu yüzden hafta sonu Ankara’da on binlerce emekliyle bir araya geleceğiz. ‘Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor’ diyeceğiz. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelene kadar mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine çıkana kadar vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün, ‘Kazandık’ diyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Köybaşı tüm emeklileri ve geleceğin emeklilerini, 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılacak mitinge davet ediyoruz dedi.