Muharrem Ayı dolayısıyla Balçova Alevi ve Bektaşi Derneği tarafından düzenlenen Aşure Etkinliği, Balçova Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cemevi’nde gerçekleştirildi.

Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Müftü Orhan Derviş, Emniyet Müdürü Umut Meral, siyasi partilerin ilçe başkanları, Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, deyişler söylendi, konuklara aşure dağıtıldı.

Aşure Etkinliği'nden sonra düzenlenen Cem Töreni'nde konuşan Balçova Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Coşkun Beğen, “Kerbela Olayı anısına tutulan Yas-ı Matem oruçlarının kabul olmasını, toplumumuzda barış ve sevginin hakim olmasını diliyoruz” dedi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da “Muharrem Oruçlarının kabul olmasını, ülkemizde ve dünyada zalimliğin ve kötülüğün son bulmasını diliyorum. Ayrıca yeni Cemevimizin inşasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de ibadethane olarak ruhsatlandırılan ilk Cemevi olduğunu da gururla söylemek istiyorum” diye konuştu.

Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta ise “Kerbela olayı tarihimizin acı ve üzücü olaylarından bir tanesidir. Ama bu olay bir yandan da birliğimizin ve kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğunu; aramızdaki ayrılıkların ve farklılıkların birlikte olmamıza engel olmadığını anlamamıza vesile olmuştur” dedi.