Haber: Vegazete

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde CHP’li aday Aysu Helvacıoğlu, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Millet İttifakının ilçe başkanları ile Koldere ve Paşaköy kasabalarını ziyaret eden Bakırlıoğlu, esnaf ve yurttaşlara Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında ve Millet İttifakının iktidarında yapacaklarını anlattı.

Kapanan belde belediyelerinin yeniden açılacağını ifade eden Bakırlıoğlu, Saruhanlı’nın geçmişte en fazla belde belediyesine sahip olduğunu hatırlatarak, AKP iktidarında büyükşehir yasası ile tüm belde belediyeleri kapatıldığını ve buraların mahalleye dönüştürüldüğünü dile getirdi.

“BİNDEN FAZLA MAHALLESİ BULUNAN MANİSA’DA BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ AKSIYOR”

Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü ” Saruhanlı’da 13 belde belediyesi kapandı. Bu belediyelerin hangi partiden seçilirse seçilsinler halka hizmet ediyordu. Şimdi bütün yük büyükşehir ve ilçe belediyelerine kaldı. Saruhanlı belediyemiz tüm kasaba ve kırsal mahallelere en iyi şekilde hizmet götürüyor. Bunda bir sorun yok. Fakat bir ucundan bir ucu 230 km olan binden fazla mahallesi olan Manisa’da büyükşehir belediyesinin hizmetler aksıyor. Altılı masanın ortak mutabakat metninde de “Daha önce kapatılan belde belediyelerinin yeniden açılması ve yeni belediye ihdasını ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendireceğiz” ifadesi yer almaktadır. Bu doğrultuda kapanan belediyelerin yeniden açılması için çalışmaları hep birlikte yapacağız.”

“SEÇİMDEN SONRA İLK İŞ MANİSA’YI AFET BÖLGESİ İLAN ETMEK”

Geçtiğimiz günlerde Manisa genelinde yaşanan don afetine de değinen Bakırlıoğlu “Yaşanan don afeti bağ ve bahçelerde büyük hasara neden oldu. CHP Milletvekilleri olarak ilk günden itibaren çiftçimizin yanında olduk. Üreticinin özellikle TARSİM konusundaki haklı şikayetlerini dinledik. Seçiden sonra yapacağımız ilk iş Manisa’nın afet bölgesi ilan edilerek çiftçi borçlarının ertelenmesi ve hasarlarının tazmin edilmesi konusunda çalışma yapmak olacaktır”diye konuştu.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu