Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyasına çağrı yaparak kimsenin deprem sonrası oluşan durumdan faydalanmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Nebati, "Gözlerinin yaşına bakmayız" dedi.

Bakan Nebati, 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en ağır etkilenen illerden olan Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Nebati, iş dünyasına seslenerek "Girdilerle ilgili bir maliyet artışı olmaması için elimizden gelen her tedbiri alıyoruz. İş dünyası da burada girdilerde artış olmadığı sürece fiyatları sabitleme kararı aldı. Kimse kısa günün karı konusunda bir hesap yapmasın. Kimsenin bu ortamdan fayda elde etmesine izin vermeyeceğiz. Gözlerinin yaşına bakmayız" ifadelerini kullandı.

Nebati, deprem bölgesine yapılacak konutlarla ilgili "Barınma konusunda konteyner kentler ardından 1 yıl içerisinde kalıcı konutlar ile ihtiyaç giderilecek. Bütçe konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Kaynakları doğru bir şekilde kullanmalıyız. Bu anlamda gerek vergisel düzenlemeler gerek ertelemeler ve aflar yaptık. Yine aynı şekilde krediler ile ilgili adımları ilan ettik. Ayrıca sigortacılık alanında da adımlar attık. Tüm bu adımlara yeni adımlar ekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.