Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu 11 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliğini başlattıklarını söyledi.

“Önümüzdeki hafta itibarıyla sözleşmesini imzaladığımız 32 bin konuttan 20 bininin temellerini Cumhurbaşkanı’mızın teşrifiyle 11 ilimizde eş zamanlı atacağız” diye konuşan Kurum, yeni konutları yaparken sahada biliminsanları, akademisyenlerle çalışacaklarını belirtti.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre Kurum, en doğru ve sağlam zeminde konutların inşasını gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtirken  okulu, camisi, yeşil alanı ve sosyal alanlarıyla, şehrin içerisindeki demografik ve kültürel yapıyı koruyacak, şehrin dokusunu yeniden ayağa kaldıracak anlayış ile çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kurum, “Malatya’da, Elazığ’da, İzmir’de, Antalya’da, Muğla’da olduğu gibi yine bu deprem afetinde de 11 ilimizde bütün vatandaşlarımızı konutlarına yerleştireceğiz. 1 yıl içinde kalıcı konut teslimlerine başlayacağız” diye konuştu.