Adalet Bakanı Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun 6 yaşındaki çocuğa istismar olayına ilişkin Adalet Bakanlığı'na yaptığı yürüyüşle ilgili olarak, "Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı" diyerek "Yargıya güvenelim sonucunu bekleyelim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer 6 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin Adalet Bakanlığı'na protesto düzenledi. Kılıçdaroğlu, burada "Günlerdir bekliyorum acaba ses verecek mi diye. İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz.' Ne demek yahu? İki yıldır kimin arkasına saklandınız? Fotoğraf çektirdikleriniz mi size 'aman bu olayı kapatın' diyor." ifadelerini kaydetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabı Twitter'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne tepki göstererek 'Adalet Bakanlığı sessiz kalmadı' dedi. 

Bozdağ, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı. Ama belli ki Sn.Kılıçdaroğlu’na doğru bilgi aktarılmıyor. O yüzden yaptığım açıklamayı bir de buradan yazayım:

Çocuğun cinsel istismarı; din, ahlak, hukuk ve kültür dahil ne kadar mukaddes değerimiz varsa hepsini çiğnemektir. Çocuğun cinsel istismarı,bir insanlık suçudur. Mağdure Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş.

'HAKİKAT ORTAYA ÇIKACAK, ADALET YERİNİ BULACAK'

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış, gerekli tahkikatı yapmış, iddianame hazırlamış ve mahkemeye sunmuş, mahkeme iddianameyi kabul etmiş ve yargılama sürecini başlatmıştır.

Yargılama süreci, kanunlarımızın öngördüğü usulde devam ediyor. Yargılama sonunda maddi hakikat, ortaya çıkacaktır. Yargıya güvenelim, yargılama sonucunu bekleyelim. Yargılama sonucunda hak da adalet de yerini bulacaktır.