EKONOMİ

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması; "Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız"

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Temmuz 2022'de yaptığı açıklamada, asgari ücrete yüzde 30 artış yapıldığını açıklamıştı. Buna göre, net asgari ücret 5 bin 500 TL olmuştu.

"YIL SONUNDA YENİ BİR DÜZENLEME YAPACAĞIZ"

Türkiye'nin emekçileriyle birlikte kalkındıkça, artan büyüme ve refahtan emekçiler pay aldıkça önünün açılacağını belirten Bakan Bilgin şöyle konuştu: "Dün sayın genel başkanla, yönetimle beraber; çalışanlarımızın asgari ücretinde yıl başında yaptığımız yüzde 50'nin üzerinde yüzde 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak yüzde 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek konuşuyoruz. Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz. Elbette ki Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya, yatırıma ihtiyacı var. Sermayeye ihtiyacı var. Burada sermaye düşmanlığı yapmıyoruz ama sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız. Bu sosyal devletin görevidir."