MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerdeki tartışmaları ve göçmenlerle ilgili söylemleri değerlendirdi. Türkgün gazetesinden Kadir Yıldız'a konuşan Bahçeli, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "yabancı uyruklulara 10 kat fazla fiyat" önerisini sakat ve skandal bir karar olarak yorumladı. Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı: "İnsanlık değerlerine suikasttır. Ayrımcılıktır, ırkçılıktır, milletimizin alicenaplığıyla bağdaşmayan bir ilkelliktir. Ne yapacaklar, oksijenden de para mı alacaklar?" dedi.

"ŞİDDET DURMADAN KAPI DIŞARI EDEMEYİZ"

Düzensiz göç ile tam saha halinde pres yapıldığını ve bu durumun güven verdiğini savunan Devlet Bahçeli, göçmenler konusunda şu değerlendirmeleri yaptı: "Suriyelilerin ülkelerindeki zulüm, terör ve iç karışıklıklardan dolayı Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkeye sığındıkları bilinmektedir. Onlar bize misafirdir. Ve geçici koruma statüsüyle ülkemizde bulunuyorlar. Göçlerine neden olan vahim olaylar durulmadan, şiddet sahneleri durmadan bunları kapı dışarı etmek insanlıkla izah edilemez, inançlarımızla örtüşmez. Biz ilkesel olarak ülkemizde geçici statüde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, güvenli ve huzurlu şekilde tekrar kendi ülkelerine gönderilmesinden yanayız."

"SURİYELİLER İLANİHAYE KALAMAZLAR"

Devlet Bahçeli, göçe kaynaklık teşkil eden ortamın soğuması, sertliklerin yumuşaması, gergin atmosferin zayıflaması gerektiğini belirterek, "Bize sığınanları nasıl ateşe atarız? Nasıl ölüme terk ederiz? Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur." diye konuştu. Bahçeli, demografik değişim kaygıları konusunda ise şunları söyledi: "Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız. Nüfus istiklalimizi korumak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl için demografik bir projeksiyon hazırlanmalıdır. Suriyeliler bize emanettir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir."

Bahçeli, Afgan göçmenler konusunda ise sayılarının arttığını belirterek, "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır. Küresel ve bölgesel güçlerin bu düzensiz göçteki parmak izlerini iyi araştırmak gerekmektedir. Tehlike alarm verici düzeydedir" dedi.