MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından basın mensplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, İsveç'in NATO'ya katılımına AKP ile birlikte hareket edeceklerini açıkladı. Bahçel, İsveç'in NATO'ya katılımının TBMM Komisyonu'nda geçiren AKP ile birlikte hareket edeceklerini şu sözlerle dile getirdi:

"Komisyonda görüşmeler sırasında MHP üyesi arkadaşlar İsveç'e Cumhurbaşkanlığı hüküet sisteminin ve yönetiminin tavrına özdeşir bir yaklaşımla destek vermiştir. Bu destek Genel Kurul'da da geçerli olacaktı"

 'TERÖRÜN MAĞARASI' DEMİŞTİ!

İktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, İsveç'in NATO üyeliğine sert sözlerle karşı çıkmıştı. Bahçeli şunlar söylemişti:


    "İsveç'in üyeliğine karşı Türkiye'nin haklı ve meşru itirazları vardır. İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'e yönelik şerefsiz saldırıları alttan aldığı, sıkışınca da cılız kınama mesajları bilinen bir husustur. Türkiye, dayatmaları sineye çekecek kabile devleti değildir. NATO'nun açık kapı politikası da iç ve dış güvenliğimizden daha önemli olamayacaktır.

    Milli varlığımızı tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? Sadece F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye tamam mı diyeceğiz. İsveç, PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır. Kandil neyse Stockholm aynısıdır. Nitekim karar Sayın Cumhurbaşkanımızındır."