Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İNSAN OLANA SAYGISIZLIK: Böylesi afet dönemlerinde heyecan, hüzün ve duygusal taşkınlık akıl ve şuurun önündedir. Hayata tutunma gayreti ve insanları kurtarma çabası olağanüstü bir haldir. İnsan olanın ruhu, canı, acısı, vicdanı vardır. Yalan haber yayan, dedikodu çıkaran siyasi yamyamlığa heves eden kim varsa insanlığı kuşkuludur. Bunlara insan demek, insan olana saygısızlıktır" dedi.

DEVLET HER ŞEYE HAKİMDİR: Depreme uygun bina yapmaktan başka seçenek yoktur. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. İnsan-mekan ilişkisini yeni baştan kurgulamak durumundayız. Daha güvenli, daha sağlam bir geleceğin temelini atmalıyız. İnsan kaynaklı hataları sıfırlamak zorundayız. Kaybedilecek zamanımız yoktur. Biz bu ağır yükü her şart altında kaldırırız. Devlet her şeye hakimdir, iftiralar ise beyhudedir. Acımız büyüktür, ancak hayatta zamanın yumuşatamadığı hiçbir acı da yoktur.

Ayrıntılar gelecek...