MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin görüşlerini bildirdi. Bir öncek grup toplantısında Türk Tabipberi Birliği (TTB) ve Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı hedef alan Bahçeli, bu kez Boğaziçi Film Festivali'ndeki ödül konuşmasında Fincancı'ya destek veren yönetmen Özcan Alper'i hedef aldı. 

Alper, "Karanlık Gece" filmi ile En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandığı konuşmasında ödülünü Fincancı'ya ithaf etmiş ve "Bu kurumlar aslında çok değerli. Hep barış olsun diyen asla savaş olsun demeyen bir kadın Şebnem Korur Fincancı biliyorsunuz, yine sadece barış dediği için bir linç kampanyasına maruz kaldı. Umarım son olur. Umarım bir an önce cezaevinden çıkar. Bu ödülü ona ithaf ediyorum" demişti. Bahçeli,  Alper'i "Rezalete barış diyenler barışın yegane düşmanıdır" sözleriyle hedef aldı.

‘TÜRKİYE YÜZYILI'NIN 17 BAŞLIĞINI DESTEKLİYORUZ’

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Dengeli ve dirayetli siyasetimizle 2023'ün yol haritasını hazırlıyoruz. İnançlı mücadelemizde hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz. 2023 yılında başarmanın dışında ikinci bir seçenek tanımıyoruz.

85 milyon Türk vatandaşımızın tamamına elimizi uzatıyoruz. Her insanımıza gönlümüzü açıyoruz. Gönül vermedikçe, gönül bulamayacağımızın farkındayız. Milletimize gönlümüzü verdik, ülkemize ömrümüzü adadık.

Köylülerin kredi ekip borç kaldırdıkları dönem sona erecektir. Mazot, tohumluk, gübre, elektrik, ilaç gibi girdiler Cumhur İttifakı'yla birlikte mesele olmaktan çıkacaktır. Arka ayağıyla kulağını kaşıyan çiftçimizi bilemez.

Yorulmamızı bekleyenler, yokuşlarda kalacağımızı düşünenler hayal kırıklığına uğrayacaktır. Yılmamızı gözleyenler emin olunuz ki emeğimizin yerde kalmayacağını millet nezdinden görüp yaşayacaklardır. Boş söze kulak asmıyoruz.

Türkiye'mizin her yerinde milletimizle buluşuyor, görüşüyor, dertleşiyoruz. Adım adım 2023, il il Anadolu dedik, herkesle kucaklaştık. Şimdi de Adım adım 2023, köyüm benim sohbet toplantılarıyla milletimizin efendilerinin ayağına gittik. 8 Ekim 2022'den bu yana 451 köyümüzü ziyaret ettik. 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde 81 köyümüzü ziyaret etmiş olacağız.

Türk milleti adına 20'nci yüzyılın ilk çeyreğinde asırlık olaylar yaşanmıştır. Bitmeyen savaşlar, dinmeyen kanamalar, azalmayan operasyonlar, çatırdayarak çöken imparatorluk bizim hazin gerçeklerimizden bazıları olarak hala milli hafızalardadır.

Türk milleti bağımsızlık onuruna düşkün bir millettir. Vesayet ve kölelik asla Türk Milleti'nin kabul etmeyeceği durumdu.

1923-1946 tek parti dönemi, 1946-2017 yılları arasında çok partili parlamenter sistem Cumhuriyet'in ikinci evresidir. 2017'den geleceğe açılan üçüncü evresi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile anılacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Türkiye Yüzyılı beyanı devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir nefes, yepyeni bir ivme kazandırmıştır. Türkiye Yüzyılı çağrısı kızıl elma seferberliği çağrısında tedarik sahasına geçiştir. Türk milletimize hizmet azmi Türkiye Yüzyılı kavrayışıyla zirveye çıkacaktır.

Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Gelin Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edelim' davetine icabet ediyor, çağrıya kulak veriyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın 17 başlığını destekliyoruz. Türk milleti beklenendir, özlenendir. Dünyadan Türk'ü ve Türkiye'yi çekip çıkarın geriye hiçbir şey kalmayacaktır.

Türkiye Yüzyılı örselenmek istenen hak ve hukukun sembolüdür. 'Türkiye Yüzyılı' Türk Milleti'nin yeni bir zafer atılımıdır. Birinci yüzyılda treni kaçırdık 2. yüzyılda biz yapacağız.

‘KILIÇDAROĞLU'NA DİYORUM Kİ ZAMAN BULURSAN GEMLİK'E GİTMEYİ ÖNERİYORUM’

Bu ittifakın alayının aklını toplasanız bir incir kabuğunu dolduramayacaktır. Yakında ya bir kuzgun kapacaktır ya da karga. Zillet millete galip gelemeyecek, Türkiye'nin önünü kesemeyecektir.

Türkiye’nin hiç şakası yoktur. Üzerimize hesap yapan terör örgütleri akıllarını başlarına alsınlar. Dev artık teknolojik atılımlarla ayağa kalkmıştır.

Kılıçdaroğlu, sana bir kötü haber vereyim. Togg’un seri üretimi 2023 yılında başlıyor. Buna şimdiden hazır ol. Siparişini vermek için de şimdiden kuyruğa gir.

Togg'un banttan indirilme törenine katılarak ortak sevince katıldık. Tek bir fabrika kurulmadı diyerek yalanlarına yenisi ekleyen Kılıçdaroğlu'na diyorum ki zaman bulursan Gemlik'e gitmeyi öneriyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu parlak beyinler uzaklarda değil, Ahmet'te ara, Mehmet'te ara, yabancısı olduğun Türk milletinde ara ve mutlaka bulacağını da kafandan çıkarma. Akaryakıt bulunmadığından dolayı 100 metre sonra duran Devrim otomobilinden 61 yıl sonra Türkiye'de hayaller gerçeğe dönüşmüştür.

Yapamazsınız diyenler ters köşededir, üretemezsiniz diyenler uçurumun dibindedir. Satamazsınız diyenler de yakında tel tel dağılacaktır. İnandık ve dedik ki bir Türk dünyaya bedeldir. Türk milletinin karakteri yüksektir, Türk milleti zekidir, çalışkandır.

Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda gizlidir. Atak ve GÖKBEY helikopterlerini, Akıncı, Bayraktar, Anka, hava araçlarını yapmak için emek veren Türk milletidir.

Cumhuriyetin gelecek yüzyılı kuru bir hamasetten meydana gelmeyecektir. 2023 Türkiye Yüzyılının doğumu ve doğruluşudur.

'REZALETE BARIŞ DİYENLER BARIŞIN YEGANE DÜŞMANIDIR'

Sabrınıza sığınarak CHP'li Mersin Belediye Başkanının şu alçak sözlerine cevap vermek istiyorum. Belediyesinde PKK'lıları işe alan bir belediye başkanından başka bir söz duymak mümkün müdür? Teröristler etkisiz hale getirildikçe kuduruyorlar. Sizi kudurtmaya devam edeceğiz.

Sayın belediye başkanı, hasbel kader seçildin ama hasbel kader Akdeniz'e dökülmeyeceksin. Tankımızdan, İHA'mızdan, SİHA'mızdan rahatsız olanlar onursuzlardır. Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan benim aday olmamdan korkuyor' demiş. Korkaklar, Türkiye'yi taşa tutanlardır.

Sayın Kılıçdaroğlu, davul sende tokmak başkasına, önce aday ol sonra konuş. Bu zihniyet zehirlidir, zillettedir, sözde bir Film yönetmeninin ödül töreninde tabipler birliği başkanı için 'Sırf barış dediği için hapse attılar' sözü zillet ittifakının ana fikridir.

Rezalete barış diyenler barışın yegane düşmanıdır. Doğrudan yana tavır alan, TSK'ya iftira atıldığını haykıran gerçek sanatçımız Burak Haktanır'ın cesareti alkışlanacak düzeydedir, kendisini tebrik etmek boynumuzun borcudur.''