Gazeteci Hayko Bağdat, yerel seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesinden çıkan “siyasette yumuşama” mesajıyla beraber AKP-CHP koalisyonunun kurulabileceğine dikkat çekti. “Cumhur İttifakı gemisi su alıyor. Telaş büyük” diyen Bağdat, “Erdoğan ortaklıkları bitirirken her zaman yaptığı gibi ‘MHP beni kandırmış’ dese hangimiz şaşırırız ki? Devlet Bahçeli, sessizce çekilmek konusunda tecrübeli bir lider. Tasfiye edilirse AKP ile bir savaşa girer mi dersiniz?” sorularını yöneltti.

Seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Özgür Özel’in herkesi şaşırtan bir çıkışla “yumuşama” teklifinde bulunduğunu anımsatan Bağdat, “Bu, tüm siyasi hesapları altüst eden bir hamle oldu. Ayşe Ateş’e aracılık ederek Erdoğan ile görüştü. Emniyetteki kavgada taraf oldu. İsterse İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya tam destek vereceklerini söyledi. Özgür Özel Cumhur İttifakını dağıtmaya, MHP’siz bir siyaset için Erdoğan’ı cesaretlendirmeye, yolunu açmaya, alternatif yaratmaya çalışıyor. Kabul edelim ki cesur ve akıllıca bir hareket. Normalleşme, yumuşama dedikleri, gerginliğin ve suçun en önemli kaynağını kurutmak olsa gerek. Başta ekonomi, dış politika, yargı, emniyet, çeteler ile devlet arasındaki artık sürdürülemez hale gelmiş ilişkiler gibi konularda Özel, Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu beyan ediyor. ‘Memleket uçuruma gidiyor, beraber durduralım’ teklifinde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

‘CHP-AKP Koalisyonu kurulabilir’

Bağdat şöyle devam etti:

“CHP’ye göre Erdoğan ‘yargılanması gereken bir suçlu’ kimliğinden sıyrıldı. Artık generalleri affeden, Sinan Ateş’in katillerini bulabilecek ve ülkenin önünü açabilecek tek lider payesini aldı. Erdoğan ortaklıkları bitirirken her zaman yaptığı gibi “MHP beni kandırmış” dese hangimiz şaşırırız ki? Özgür Özel, Erdoğan’a yumuşama değil, yumuşak geçiş teklif ediyor. Siyasi hayatının en zor dönemini yaşayan Erdoğan için oldukça cazip bir teklif sunuyor. Kurucu parti CHP, ülke batmasın diye sorumluluk alıp Erdoğan ile pek çok konu başlığında beraber çalışmaya hazır olduğunu söylüyor. Kürtlerle anlaşıp eşit bir ülke kurma fikri ne İslamcılar ne de İttihatçılar için cazip bir teklif olamadı. İslamcılar ve İttihatçılar “Türk ülkesini kurtarmak için Türkiye İttifakı” paydasında buluşabilir. CHP-AKP koalisyonu kurulabilir. Devlet Bahçeli, sessizce çekilmek konusunda tecrübeli bir lider. Tasfiye edilirse AKP ile bir savaşa girer mi dersiniz?”