Şanlıurfa'da babası olan erkek tarafından yakılarak katledilen 13 yaşındaki Amara son yolculuğuna uğurlandı. Amara, kimsesizler mezarlığına defnedildi.

DHA'nın aktardığına göre, Filistin asıllı Suriye uyruklu Ahmet Mohammad Dwla isimli erkek, 13 yaşındaki kızları Amara ve 12 yaşındaki Lamur Dwla arasında tartışma çıktı. İddiaya göre fail Mohammad Dwla, evlenmek istemeyen Amara'yı şiddete maruz bıraktıktan sonra banyoda yaktı.

ÇIĞLIKLARI DUYULMASIN DİYE MÜZİK AÇTI

Amara'nın çığlıklarının duyulmaması için yüksek sesle müzik açan fail Ahmet Mohammad Dwla, 12 yaşındaki Lamur Dwla'yı alarak evden kaçtı.

Komşuların ihbarıyla kapıyı kırarak eve giren sağlık ekipleri, Amara'yı hastaneye kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen Amara, kurtarılamadı. Amara'nın ambulansta kendisini baba olan erkek ve kardeşinin yaktığını söylemesi üzerine Ahmet Mohammad Dwla ile Lamur Dwla'yı yolda yürüdükleri sırada gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Mohammad Dwla tutuklanırken, Lamur Dwla devlet korumasına alındı.

YAKINLARI CENAZEYE SAHİP ÇIKMADI

Amara Dwla'nın cenazesine yakınları sahip çıkmayınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Talimat üzerine Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici ile personel, Amara Dwla'nın cenazesini Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan teslim aldı. Amara'nın cenazesi, Yeni Asri Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazın ardından kimsesizler bölümüne defnedildi.