Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan ateşkes anlaşması yürürlüğe girerken, iki taraf da birbirini ateşkes ihlaliyle suçladı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da günlerdir süren çatışmaların ardından cenaze ve esir değişimi için yapılan ateşkes yürürlüğe girdi. Ancak, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan'ı ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Ermenistan'dan yapılan açıklamada ise Azerbaycan'ın ateşkes emrine uyulmadığı öne sürüldü. Duvar'ın aktardığı habere göre, Kremlin'in çağrısıyla Moskova'da düzenlenen görüşmelerin ardından Dağlık Karabağ'da ateşkes yerel saatle 12.00'da (TSİ 11.00) yürürlüğe girdi. Ancak Bakü ve Erivan'dan yapılan açıklamalarda, karşı tarafın ateşkes emrine uymadığı iddia edildi.

"AZERBAYCAN HADRUT KENTİNİ ATEŞE VERDİ"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından, Ermenistan'ın Ağdam ve Terter illerinde ateş açtığını aktarıldı. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan ise Facebook'tan yaptığı açıklamada "Azerbaycan silahlı kuvvetleri Hadrut kentini ateşe verdi" ifadelerini kullandı.

"ATEŞKES GEÇİCİ"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Dağlık Karabağ'da sağlanan ateşkesin 'geçici olduğunu' söyledi. Ateşkesin, cenaze değişimleri sağlanana kadar süreceğini dile getiren Bayramov, Bakü'nün 'daha fazla toprak elde etmeyi umduğunu' ifade etti.