Demans hastası HDP'li Aysel Tuğluk için Kobane Davası'ndan tahliye kararı verildi. Tuğluk'un başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle tutukluluğu devam edecek.

Aralarında eski HDP eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane Davası'nın 15'inci duruşması, 8’inci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü.

Dün (5 Ağustos) görülen duruşmada gece yarısı mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme, demans teşhisi konulan Tuğluk’un tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu siyasetçilerin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Gece yayınlanan kararda, "... Sanık Aysel Tuğluk'un sorgusunun yapılmış olması ve bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı anlaşılmakla hakkında CMK'nun 109/3-a maddesi uyarınca yurt dışına çıkamamak adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine, başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü olmadığı takdirde derhal salıverilmesi için bulunduğu ceza infaz kurumu müzekkere yazılmasına...” ifadeleri kullanıldı.

Avukat Cahit Kırkazak, Tuğluk'un tutukluluk hali başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle devam edeceğini bildirdi.