CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Direnişi davası kapsamında tutuklanan  TİP Hatay Vekili Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’ı Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.

“BİR KIRILMA ANINDAYIZ”

Çakırözer, ziyaretinin ardından Can Ataslay ve Tayfun Kahraman’ın mesajlarını iletti. Atalay’ın Çakırözer aracılığıyla ilettiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Ortada bir devlet krizi var ve bu devlet krizinin çözülmesi iktidarıyla, muhalefetiyle memlekete karşı sorumluluk duyan herkesin sorumluluğudur. Bir kırılma anındayız. Zaten yoğun bakımda olan, demokrasimizden yana olan, hukuk düzeninin zerresine sahip çıkmak isteyen tüm politik ve toplumsal kesimlerin ayrı ayrı ama mutlaka ortak tutum alması tarihsel bir sorumluluktur”

"BİR ARADALIKTAN BAHSETTİĞİMİZ ORTAMA İHTİYACIMIZ VAR"

CHP’li Çakırözer, Tayfun Kahraman’ın mesajını da okudu. Kahraman’ın mesajında ise, “Artık birbirimize daha güvenli bakabildiğimiz ve anlayabildiğimiz bir yıl olmasını diliyorum. Kutuplaşmalardan, haksızlıklardan, hukuksuzluklardan değil bir aradalığımızdan bahsettiğimiz bir ortama çok ihtiyacımız var. Umarım 2024 yılında bu ortamı hep birlikte yaratacağız” ifadeleri yer aldı.