CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza nedeniyle Saraçhane’de yapılacak mitinge kadınları çağırdı. Nazlıaka, “16 milyon İstanbullunun iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. İktidar artık o kadar korkuyor ki, adaleti tamamen rafa kaldırdı” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasını ilk günden bu yana yakından takip ettiğini belirten Nazlıaka, “Tüm kadınları saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyoruz. 16 milyon İstanbullunun iradesini yok sayanlara, örgütlü gücümüzle cevap verelim. Hak için, hukuk için, adalet için haydi Saraçhane'ye” dedi. Nazlıaka, ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

“Bu karar siyasi bir karardır. Önceki celselerde de tanıklık ettiğim üzere Saray’dan gelen talimat doğrultusunda bir hukuksuzluğa imza atıldı. 16 milyon İstanbullunun iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. İktidar artık o kadar korkuyor ki, adaleti tamamen rafa kaldırdı. Korksunlar! Bu hukuksuz düzeni başlarına yıkmak için geliyoruz. İlk seçimlerden sonra halkın iktidarını kurmak için geliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkmak için bugün İstanbul’da Saraçhane önünde olacağız. Kadın Kolları MYK Üyelerimiz, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız, kadın üyelerimiz alanda olacak. Buradan bütün kadınlara bir kez daha çağrı yapıyorum: Haydi, Saraçhane’ye!”