Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan'la ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Kaplan’ın 11 Eylül’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde sabıkası sorulduğunda söylediği “2011 yılında cinayet suçundan yargılanıp 7 yıl 6 ay ceza aldığı” bilgisinin açık kaynaklarda ve adli sicil kayıtlarında olmadığına dikkat çekti. Saymaz, “Kaplan işlemediği suçu üstlenmeyeceğine, övünmek için ‘cinayetten ceza alıp tutuklandım” diye yalan söylemeyeceğine göre, bu tuhaflığın mutlaka bir izahı olmalı” diye yazdı.

"KAPLAN CİNAYETTEN SORUŞTURULABİLİR"

Kaplan’a ilişkin ortaya çıkan yeni gelişmeleri aktaran İsmail Saymaz, soruşturmada bir başka cinayet dosyasının, Mahfuz Tatar davasının kapağının da yeniden aralandığını söyledi.

Ayhan Bora Kaplan’ın geçmişte bu cinayetle ilgili hiç suçlanmadığını, adının dava dosyasında geçmediğini belirten Saymaz, “İddia o ki, bu cinayet şimdi suç örgütünün eylemleri arasında ele alınıyor. Eğer soruşturma genişletilirse Kaplan’ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınabilir. Belki Kaplan, Tatar cinayetinden yargılanabilir” diye yazdı.

BAHÇELİ'NİN SOYLU'YA DESTEK AÇIKLAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Saymaz, yazısının devamında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkan açıklamasını hatırlatarak, “kapağı aralanmış dosya yeniden kapanabilir de” notunu düştü.